6 voordelen van masseren met magneten

Au, ik moest bijna mijn massagepraktijk sluiten..

 

Scroll naar beneden om direct de 6 voordelen van een magneetmassage te lezen ....

Masseren is mijn passie en ik zit al ruim 10 jaar in het vak als het masseren pijn gaat doen in mijn handen. Vooral tijdens bindweefselmassages. Hierdoor keek ik er steeds meer tegen op om een behandeling te geven en maakte steeds minder afspraken. Toen sloot letterlijk de deur van mijn praktijk. Als zelfstandige hebben we meestal geen verzekeringen voor ziekte of arbeidsongeschiktheid, dus lopen we vaker door. Uiteindelijk leidt het toch tot minder afspraken en dus minder inkomen. Wat dan? Ik had toen 2 kleine kinderen en een man in de ploegendienst, een “normale” baan zat er voor mij niet in. En daarnaast had ik al mijn tijd, energie en geld geïnvesteerd in opleidingen, dat zou toch niet voor niets zijn geweest?!

De oplossing

Hoe kon ik nog wel blijven masseren? Achter een andere deur lag daar de Magneet Massage methode.

Na een workshop hot-stone massage zag ik de mogelijkheden om met magneten te masseren doordat de magneten qua vorm erg op de hot-stones leken. Hot-stone behandelingen geven is niets voor mij. Ik kan de hete stenen zelf niet vasthouden en dat gedoe met water opwarmen, stenen ontsmetten en opladen in de maan: Nee bedankt. Hiervoor kun je bij vele anderen terecht. Inmiddels was ik overtuigd van het positieve effect van magneettherapie. In 2009 ben ik gaan experimenteren met de magneten. Eerst alleen de grote magneten en de kleine hartjes voor in de nek en later de speciaal ontwikkelde massage pebbles en de massage tools. Zo ontwikkelde ik de Magneet Massage.

 

6 voordelen van een magneetmassage:

 1. Eenvoudiger en soepeler masseren met minder kracht
 2. Meer effect in minder tijd
 3. Een magneetmassage kan op blote huid of over kleding heen gegeven worden  
 4. Diepere en langere ontspanning  
 5. Goede resultaten bij stressgerelateerde klachten
 6. Brengt de ontvanger fysiek, psychisch en energetisch in balans  .

 

MEER LEZEN …

 1. Eenvoudiger en soepeler masseren met minder kracht
  Als masseur hoef je geen fysieke kracht uit te oefenen omdat de magneten voor je werken. Voorkom je bij jezelf fysieke klachten of worden zelfs verminderd.
 2. Meer effect in minder tijd
  Je hoeft de massage niet op te bouwen. De magneten masseren gelijk de oppervlakkige en diepere delen.
 3. Een magneetmassage kan op blote huid of over kleding heen gegeven worden 
  Hierdoor kun je overal een magneetmassage geven. En kun je een andere doelgroep behandelen. Geschikt voor mensen die zich niet makkelijk uitkleden. Psychisch en fysiek.
 4. Diepere en langere ontspanning
  Doordat het een lichte massage zonder druk is, doet het geen pijn, waardoor er geen weerstandsspanning optreedt. De magneetwerking gaat wel de diepte in en werkt op cel niveau, waardoor een diepere en langere ontspanning ontstaat.
  Bijkomend voordeel voor de masseur is dat het ook heel ontspannend is om te geven, omdat je geen kracht hoeft te geven. 
 5. Goede resultaten bij stress-gerelateerde klachten
  Door stress ontstaan er vaak klachten zoals hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid en veel andere voorkomende problemen. Een magneetmassage bevordert de doorbloeding en helpt afvalstoffen sneller afvoeren. De parasympathicus wordt geactiveerd waardoor rust en herstel kan plaatsvinden.
 6. Brengt de ontvanger fysiek, psychisch en energetisch in balans 
  De magneetmassage heeft effect op spieren, de hormoonhuishouding en energiebanen. De trofiek van de spieren wordt verbeterd, waardoor klachten kunnen verminderen. De hormoonhuishouding reageert vooral op stress (zie boven). Blokkades in de meridianen en chakra’s kunnen worden verminderd, als dit gebeurt geeft de ontvanger vaak aan dat ze een tinteling ervaren tot in hun tenen of vingers. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeannette Bal en ik ben massage therapeute en gezondheid coach. Ontwikkelaar van de Magneet Massage methode en schrijfster van het boek: “Leer masseren met magneten”.
Zoals de meeste masseurs heb ik vele opleidingen en workshops gevolgd om steeds maar beter mijn klanten te willen helpen. Gestart met de sportmassage opleiding, vanwege de gedegen theorie en praktijklessen, vervolgens de haptonomische ontspanningsmassage waarna ik me zeker genoeg voelde om cliënten in mijn praktijk te ontvangen. En nu nog steeds volg ik af en toe een workshop uit nieuwsgierigheid.

 

Vraag aan jou

Werk jij al met massage magneten? Wat is jouw ervaring?

4 Comments

 • Celma Moret

  Reply Reply 20 mei 2018

  Ik werk niet met de magneten als werk maar masseer mijn eigen kinderen met een magneet pebble , echt heerlijk ontspannend vinden ze dit!
  Zelfs mijn dochter van 13 vraagt er om, die vind het ook heerlijk.

  Ik zelf heb geen magneet massage ervaren maar draag ze wel en vooral het hartje geeft mij veel pijn verlichting op diverse vlakken.

  Dus voor mij nooit meer zonder!!

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 20 mei 2018

   Wat heerlijk dat je kinderen er zo van ontspannen. Mocht je weer eens in de buurt zijn kom dan een magneetmassage bij mij ervaren.

 • Martine Brandt

  Reply Reply 22 mei 2018

  Ik herken de effecten van magneetmassage.Werk nu 3 jaar met magneten.Volgens mijn klanten is het na effect van de massage bijzonder prettig.Verschillende klanten hebben hun bloeddruk zien dalen en voelen zich rustiger.Andere klanten hebben de kramp in hun benen kunnen beïnvloeden met de magneten.Twee klanten hebben minder last van reumatoïde artritis en ervaren minder gewrichtsklachten.Tot slot heb ik klanten die na gebruik van de magneten of het krijgen van een magneetmassage minder hoofdpijn ervaren. Daarnaast is magneetmassage super ontspannend en toepasbaar over kleding heen. Dus genoeg bewijs dat magneten werken! Leef intens, Martine Brandt

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 22 mei 2018

   Wat fijn dat je laat weten dat ook jouw klanten zoveel positieve effecten ervaren.

Leave A Response

* Denotes Required Field