Een boek over magneten ?!

Waarom wil iemand toch een boek schrijven? Ik niet, maar doe het toch.

Hoe meer ik in aanraking kom met magneet therapie en met alles wat magneten voor het mensmonnik schrijvenelijk lichaam en welzijn kunnen doen, hoe nieuwsgieriger ik word. Mijn speurtocht naar informatie maakte mij duidelijk dat er niet veel in het Nederlands geschreven is over magneten en hun werking op de mens. 
Ik kwam maar een handjevol boeken tegen, vooral in het Engels en Duits en 3 boeken van Roy Martina in het Nederlands, waarvan het boek Vitamine M me het meest aanspreekt. De andere twee zijn bijna hetzelfde.

Ervaring

Na 13 jaar werken met Energetix magneet sieraden en 6 jaar met de Magneet Massages heb ik veel ervaring opgedaan en krijg regelmatig vragen van collega’s die ook met magneten bezig zijn en van collega masseurs. Iemand zei over mijn kennis: “Je zou er een boek over kunnen schrijven”. Waarom ook niet? Wat voor mij al zo vanzelfsprekend is, is voor een ander nog nieuw en niet iedereen leest Engels of Duits.
sieraden rek

Zo begon ik mijn blog meer dan een jaar gelden. 

Inmiddels is het boek er nog niet.
Ten eerste omdat het leven ertussen kwam. Mijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis en na allerlei onderzoeken en opname in een hospice is ze een half jaar later overleden. De tijd die ik er voor haar was is onvervangbaar.
 
De tweede reden veel collega’s van Energetix en masseurs gingen mij vertellen wat er toch echt in moest komen staan. Een waslijst aan adviezen, heel fijn, maar het voelde niet meer “van mij”. 
 
De derde reden maakte de invalshoek van het boek niet zo eenvoudig. We hebben met heel veel regels te maken met de wet op medische claims, dus mag ik niets zeggen over de werking als het verkoop gerelateerd is. De scheidslijn is heel dun. 
 

Een prachtig cadeau 

Zoals vaker met mooie ideeën werd ik wakker en zag het weer voor me. Ik wil een glimlach op iemand zijn gezicht toveren, hen het gevoel geven van speciaal zijn. Het boek wordt een prachtig cadeau boek, niet te groot, zodat het in de tas kan en met mooie foto’s, quotes en tekeningen. 

Inhoud

Natuurlijk komt er ook uitleg in zoals in mijn eerste blog aangaf. 
Vele vragen die ik in de loop der jaren heb gekregen zijn er in verwerkt, maar dan anders dan eerst de bedoeling was. De onderwerpen die erin blijven zijn o.a.: geschiedenis, elektrosmog en magnetisme.
 
Er komt ook een uitgebreide uitleg in hoe u thuis een magneet massage kunt geven aan elkaar. En tips en trucs voor de professionele masseur voor in hun praktijk. 
 
Ben je nieuwsgierig? Laat het hieronder dan gerust weten.

Lanceer datum eind augustus in Berlijn, daarna in Nederland.

Hieronder de geschiedenis zoals in mijn oude blog. 

Geschiedenis

1. Is Magnetisme een nieuwe methode?
Magnetisme bestaat al eeuwenlang en heeft de mensheid al duizenden jaren gefascineerd. 

Het is een eeuwenoud gegeven die in de tijd van Cleopatra al als therapie gebruikt werd. Ook zijn er bewijzen gevonden in oude Chinese en Indische geschriften.

2. Is masseren met magneten nieuw?
Er zijn een aantal boeken geschreven over Magnetisme in combinatie met acupressuur en er bestaat een magneet massage methode waarin met een magneet roller over de rug gegaan wordt.

magneet massage 

3. Is de methode Magneet Massage dan nieuw?
De Magneet Massage waarin dit boek over gesproken wordt, is wel nieuw. De methode is ontstaan nadat Jeannette Bal als massage therapeute last kreeg van haar handen en niet meer met plezier kon masseren. Zij is gaan zoeken wat ze nog wel kon. Na jarenlange ervaring in het dragen en adviseren van sieraden met magneten is ze de twee gaan combineren.

4. Waarom is de Magneet Massage methode ontwikkeld?
Zij is begonnen als sportmasseur en heeft vele nascholingen en workshops gevolgd om massage therapeute te worden. Zelf is zij door het dragen van magneet sieraden energieker geworden en van haar hormonale migraine af, wat haar de ruimte en energie gaf om zichzelf door te ontwikkelen.

5. Hoe is de Magneet Massage methode ontstaan?
Masseren was haar passie en die wilde ze niet kwijt, dus heeft ze een oplossing gezocht die niet alleen haar zelf kon helpen, maar ook haar massage klanten. Zo is de Magneet Massage methode ontstaan, die letterlijk gewoon masseren is met magneten. Je kunt alle technieken zoals effleurages en petrisages met deze methode toepassen.

Voor zover het stuk over de geschiedenis.

Welke vragen over magneten en magneet therapie heb jij?Schrijf ze hieronder op, zodat ik ze kan beantwoorden. 

32 Comments

 • Joyce

  Reply Reply 3 februari 2015

  Wat ik graag zou willen weten is: kun je alleen leren masseren met magneten als je al kunt masseren? Of kun je magneetmassage leren zonder enige voorkennis?

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 3 februari 2015

   Hallo Joyce,
   Omdat je met magneten geen druk hoeft te zetten, heb je geen kennis van spieren nodig en is een liefde voor masseren genoeg.
   Tijden de workshop leer je omgaan met de magneten en is dus geschikt voor masseurs en niet masseurs.

 • Eddy

  Reply Reply 3 februari 2015

  Hoi Jeannette,

  Hoe weet je of de sterkte van het magnetisch veld voldoende is om te helen en waaruit blijkt dit in de praktijk.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 3 februari 2015

   Hoi Eddy,

   Het bedrijf Energetix magneet sieraden uit Bingen heeft onderzoek gedaan naar welke sterkte voldoende is om in de sieraden te verwerken.
   Zij hebben ervoor gekozen om in de meeste sieraden neodymium magneten van 0,12 Tessla te verwerken omdat zij dag en nacht gedragen kunnen worden zonder bijwerkingen. De power banden zijn 0,18 Tessla en zijn geschikt voor degene die net iets meer nodig hebben of voor mannen die meestal groter en zwaarder zijn gebouwd dan vrouwen. De sieraden zijn niet ontworpen om te helen, maar om je beter te laten voelen. Dit kun je dan ook in de praktijk ervaren, binnen 30 dagen. Zo niet, dan heeft Energetix een hele goede garantie service.

   Wat betreft de Magneet Massages is er geen onderzoek gedaan, maar heb ik het proefondervindelijk ervaren. In al de jaren dat ik de Magneet Massages en de workshops heb gegeven heb ik positieve ervaringen verzameld. Dus ja het werkt, al is het net met elke andere massage, niet iedereen kan het goed voelen. Wat weer niet wil zeggen dat het niet werkt.

 • Caroline Rijsdijk

  Reply Reply 3 februari 2015

  Hoi Jeannette,
  Fijn dat je een boek gaat schrijven over de werking van de magneten en alle vragen die daarbij komen kijken. Het is een goede leidraad voor ieder die de magneetmassage geeft of werkt met de magneetsieraden… Succes met schrijven en we kijken er naar uit!!

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 3 februari 2015

   Hoi Caroline,
   Wat leuk om te horen dat je er naar uitkijkt. Altijd fijn als je iets niet voor niets doet 😉
   Ik hou je op de hoogte en hoor graag of je nog vragen hebt of krijgt van je klanten.

 • Liesbeth

  Reply Reply 3 februari 2015

  Hoi Jeannette,
  Voor wie zijn de magneten bedoeld en wat doen ze nu eigenlijk?
  Groetjes Liesbeth

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 3 februari 2015

   Hoi Liesbeth,
   De magneten verwerkt in de sieraden zijn bedoeld om dagelijks te dragen door een ieder die daar behoefte aan heeft. Magneten hebben een positieve invloed op de doorbloeding, waardoor je hele systeem beter gaat werken. Voedingsstoffen en zuurstof wordt beter opgenomen in de cellen en afvalstoffen worden beter afgescheiden. Het gevolg is dat je beter in balans kan komen en meer energie kan ervaren.

 • Cecilia

  Reply Reply 3 februari 2015

  Hoi Jeannette,
  Wat gaaf dat je een boek gaat schrijven over de werking van magneten
  Graag zou ik in dit boek ook zien welke feiten er zijn m.b.t. magnetisme.
  De feiten/waarheden zodat je handvatten hebt om de balanstesten die
  we geleerd hebben te onderbouwen.
  Veel succes met je schrijf talent en plezier met het schrijven
  Cecilia

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 3 februari 2015

   Hoi Cecilia,
   Is zeker iets om verder te onderzoeken en over te kunnen vertellen.
   Heb nu geen wetenschappelijke verklaring over de werking van de balans testen met en zonder het dragen van magneten.
   Wie weet leest iemand dit bericht die het wel weet.

 • Ciselle

  Reply Reply 3 februari 2015

  Wat fijn wanneer we zouden kunnen werken met jouw kennis in een boek. Ik denk dat ook veel van onze klanten daar heel blij van zouden worden. Je ziet magneten voor gezondheidsondersteuning steeds meer en meer er is veel vraag naar en ik heb het idee dat ook steeds meer mensen het gewoon echt zelf willen proberen. Een magneetmassage is dan natuurlijk een zalige ontspannen manier om er kennis mee te maken. Wanneer kan ik je boek bestellen? En hoe kan ik dat doen?

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 4 februari 2015

   Hallo Ciselle,
   Als het boek meer vorm krijgt, dan zal ik een voorpublicatie plaatsen en dan kun je het vooruit al bestellen.
   Nadere details volgen als de uitgave meer concreet is. Misschien is een boekpresentatie ook een leuk idee, dan maken we er een feestje van.

 • Peter

  Reply Reply 4 februari 2015

  Hoi Jeanette,
  Ik heb een tijdje geleden een spiertest gedaan bij een natuurgeneeskundige met magneetzooltjes en die daarna ook gekocht. Op haar advies heb ik ook op die zooltjes geslapen. Ik heb het gevoel dat het me goed doet. Ik heb nu ook een magneetmatras (gelukkig wel voor een vriendenprijsje…).
  Na een operatie wel supersnel genezen trouwens.
  Ik ben erg benieuwd naar je boek.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 4 februari 2015

   Hoi Peter,
   Wat fijn dat het goed voor je voelt. En ja je lichaam herstelt sneller, dus ook na een operatie.

  • Karlien

   Reply Reply 28 maart 2016

   Hallo Peter,
   Ik las dat je een magneet matras gekocht hebt. Waar is die te koop en wat kost het?

   • Jeannette Bal

    Reply Reply 29 maart 2016

    Voor matrassen kun je googlen op Nikken.

 • Antoinette

  Reply Reply 4 februari 2015

  Hoi Jeannette,

  Wat goed dat je jouw kennis en ervaringen wilt gaan delen door het schrijven van een boek.
  Ik denk dat heel veel mensen hier plezier van gaan hebben en blij zullen zijn met meer informatie over magnetisme.
  Heel veel succes! Ik kijk er al naar uit.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 4 februari 2015

   Bedankt Antoinette. Ik hou je op de hoogte !

 • Erna van Oostrom

  Reply Reply 6 februari 2015

  Hallo Jeanette,

  Wat mooi dat je een boek wilt gaan schrijven. ik wens je alvast heel veel succes.
  Misschien een goed idee om ervaringsverhalen er in op te nemen. Dat hoeven niet persé super succesverhalen te zijn, maar bijvoorbeeld ook voorbeelden dat het soms wat langer duurt voor er resultaat is of dat het resultaat anders is als waarvoor men de sieraden of magneethart voor aangeschaft hebben. Natuurlijk ook ervaringen betreffende magneetmassages.

  Groetjes Erna van Oostrom

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 6 februari 2015

   Hallo Erna,
   Wat een goed idee van die ervaringen. En zeker realistische verhalen zijn belangrijk, want ook al zijn er spectaculaire resultaten behaald door het dragen van de sieraden of met de magneet massages, er zijn ook verhalen bekend van klanten waarbij het resultaat uitbleef of langer duurde. Iedereen is tenslotte anders en magneten zijn geen wondermiddelen. Klachten door een slechte leefwijze zijn niet of nauwelijks te verhelpen door een magneet. Ook te weinig water drinken zal effect hebben op de resultaten.

 • Dijanne

  Reply Reply 6 februari 2015

  Ik ben benieuwd naar je boek! Weet zeker dat het zeer interessant wordt en ik er nog veel van kan leren!

  Succes, wanneer hoop je hem klaar te hebben?

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 6 februari 2015

   Ik leer er ook van, voor het schrijven doe ik ook onderzoek en alle reacties hier zijn ook leerzaam.
   Ik heb een afspraak met een vriendin … Publicatie op 24 juli (mijn verjaardag). Weet niet of dat gaat lukken 😉

 • Hallo Jeannette,
  Ik heb de magneetstrip leren kennen, tijdens de Zomermarkt op Camping De Vogel. Ik had 2 dagen onbetaald verlof genomen, omdat t in mijn rug geschoten was en ik geen kant meer op kon. Op de markt stond iemand met Energetix sieraden. Ze gaf me het stripje (hartjes waren op), die heb ik op mijn rug geplaatst. Vervolgens hebben we staan kijken en praten. Na een half uur was de pijn weg. Helemaal verdwenen. Dat was mijn kennismaking.
  De strip heb ik gelijk gekocht.

  De 2e keer was dat iemand me vroeg hoe en òf het werkte en een bestelling voor het magneethartje bij me deed. Dat was voor mij de aanleiding om er meer over te willen weten.

  De 3e keer dat ik ermee in contact kwam was tijdens de Ladiesnight van CTV Zeeland. Daar heb ik van Yolanda de Theije een magneethartje gekregen. Dat heeft me doen besluiten me bij haar in te laten schrijven. Ze woont in de buurt, dus ook gemakkelijk met vragen en samenwerken.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 11 februari 2015

   Hi Karlien,
   Wat fijn om te horen dat je er zoveel baat bij had en er positieve reacties op kreeg, waardoor je zelfs zelf distributeur bent geworden.
   Heel veel succes met jouw Energetix bedrijf.

 • Inmiddels heb ik al zo’n 20 magneetmassages gegeven. Begonnen met het stripje (dat was het enige wat ik toen had), inmiddels heb ik alle 3 de soorten.
  Alle mensen ervaren het als zeer positief. Van “goh, wat ben ik nu ontspannen” tot “oh wat was dat lekker ontspannend” Ook bij mensen die Hooggevoelig zijn is dit een hele fijne massage. 1 reactie was super: “Ik ben nog nooit zó ontspannen geweest!”.
  Ik heb je handleiding gelezen en de video: Hoe je de magneten kan gebruiken. Een mooie basis om mee te werken.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 11 februari 2015

   Ook fijn om te horen dat de magneet massages zo positief ontvangen worden.
   Je bent natuurlijk altijd welkom om eens deel te nemen aan een Magneet Massage workshop,
   wie weet wat je er nog van op steekt.

 • Stefanie

  Reply Reply 29 april 2015

  Hoi Jeannette,

  Sinds 2 weken draag ik het magnetisch hartje met koper. Op aanraden van 2 collega’s die goede ervaringen hadden. Nu merkte ik de eerste week niets,ik droeg het hart op mijn slipje een stuk onder mijn navel. Nu ben ik het wat hoger gaan dragen ter hoogte van mijn navel omdat dit het punt van emoties is en ik daar mijn doel wil bereiken om te kijken of ik mijn maandelijkse stemmingswisselingen wat beter kan laten verlopen. Zodra ik het hart op navelhoogte draag begint binnen een uur een onaangenaam zenuwachtig gevoel zich in mijn buik te nestelen en heb ik het gevoel dat ik de hele dag gespannen ben,onaangenaam in iedere geval. Ik heb het hart toen weer naar beneden verplaatst en het gevoel verdween langzamerhand. Nu voor de tweede keer geprobeerd op navelhoogte en weer het zelfde gevoel en nu na 2 dagen even afgedaan. Moet ik dit nu juist volhouden omdat er gevoelens/emoties verstopt zitten die er uit moeten en of hoe lang moet ik dit volhouden of hart laag gaan dragen. Met vriendelijke gr Stefanie

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 30 april 2015

   Hoi Stefanie,
   Bedankt voor je openhartigheid. Je ziet dat er echt wat gebeurt als reactie op de magneten. De plaats is zeker van invloed en bij jou komen blijkbaar je emoties los als je het op navelhoogte draagt. Ik wil en kan hier zo niet aanraden om er wel of niet mee door te gaan het op die plek te dragen, omdat ik dan eerst meer wil weten en een goede anamnese af wil nemen.
   Als het goed voelt om het hart lager te dragen, dan raad ik je dat nu aan. Het zal op een zachtere manier werken en misschien langzamer effect geven, maar je kunt het dan wel aan. Emoties sla je niet voor niets op en tussen de regels door lees ik dat je een therapeutische oplossing wil. Ik raad niemand aan om dat zonder hulp te doen. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord heb. Met magnetische groet, Jeannette

 • Yvonne

  Reply Reply 28 maart 2016

  Hoi Jeannette ben benieuwd naar je boek.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 29 maart 2016

   Ik hou je op de hoogte Yvonne.

 • Edwin Overweel

  Reply Reply 31 mei 2016

  Beste Jeanette,

  Allereerst dank ik voor mijn kennismaking met magneetmassage, nu alweer een jaar geleden. Ik voelde al tijdens de 1ste behandeling dat de werking van de magneet effectief is op spier- en bindweefsel! De aanpak en techniek is dus, voor zowel de masseur als de cliënt, een bewezen methode!

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 31 mei 2016

   Bedankt Edwin voor het delen van jouw positieve ervaring. Fijn ook dat jezelf hebt kunnen ervaren wat een magneetmassage doet op spier- en bindweefsel.

Leave A Response

* Denotes Required Field