Hoe was jouw eerste keer?

Je eerste keer vergeet je nooit, maakt niet uit waarover het gaat. De eerste zoen, je eerste baantje, je eerste huis wat dan ook. Zo ben ik nooit de eerste keer vergeten dat ik met magnetisme in aanraking ben gekomen. 

deegrollerIk weet niet meer welke beurs en waarom ik daar heen ging, maar ik weet wel dat ik van een Nikken consulent op een beurs een “magneet massage” kreeg. Hij had een soort van grote groene deegroller waarmee hij over mijn rug rolde. 

Bizar, maar bijzonder. Ik voelde direct kippenvel en ontspanning. Het hele voorval was ik vergeten, alleen dat er in mijn hoofd de overtuiging was ontstaan dat magneten werken. De matrassen en roller van Nikken spraken me niet echt aan. Jaren later toen ik in aanraking kwam met Energetix Magneet sieraden toen was ik verkocht.

Als masseur wilde ik ook met de magneten aan de gang, maar dan wel met een echte massage. Die was er nog niet. En als je iets graag wilt wat er nog niet is, zul je het zelf moeten maken. Voila de Magneet Massage was geboren.

Waarschijnlijk zal je net als ik vragen hebben over magnetisme. We zijn er tenslotte niet bewust mee opgegroeid. De vorige blog ging vooral over de geschiedenis en het ontstaan van de Magneet Massage. Klik hier als je dat eerste wilt lezen. In dit blog meer over het magnetisme zelf. 

Magnetisme 

hoefijzer magneet1. Waarom zou ik gebruik maken van magnetisme?
“Magneten werken bijna altijd” volgens de duitse gyneacoloog Verena Breitenbach in haar boek Eindelijk Gezond. Zij zegt versteld te staan over de resultaten bij haar patiënten. Het is makkelijk toe te passen, werken bijna altijd en met goede resultaten.

2. Zijn er onderzoeken bekend over magnetisme?
Volgens de artsen Jiri Jerabek en William Pawluk versnellen magneten het genezingsproces, vermindert pijn en verhoogt de doorbloeding, waardoor je meer zuurstof hebt en afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

3. Zijn er nog meer effecten bekend?
Tevens geven de heren aan dat magneten ook een rechtstreeks effect hebben op biochemische processen in de cellen. Zelfs nadat de therapie is beëindigd, werkt de behandeling nog door.

4. Zijn er nog andere onderzoeken gedaan?
Hoogleraar biomedische wetenschappen Thomas Skalak heeft onderzoek gedaan naar de invloed van magneetvelden op de bloedvaten. Hij bevestigt in een onderzoek dat magneetvelden ontspannend werken op bloedvaten, waardoor onder meer zwellingen sneller slinken.

5. Wat is het verschil tussen magnetiseren en werken met magneten?
Magnetiseren wordt gedaan door een magnetiseur die daarbij zijn/haar handen op een plaats legt waar klachten zijn om zo helende energie over te brengen. Deze energie is in potentie bij iedereen aanwezig is, maar niet iedereen heeft het ontwikkeld.

Bij het gebruik maken van magneten, geven de magneten de energie en zou je dat kunnen gebruiken om anderen te helpen.

Ebook-MMM-binderlayingopen

Wat was jou eerste ervaring met magneten?
Nog geen ervaring? Welke vragen komen er bij jou op over magneten?

Samen leren we zo steeds meer over
het bijzonder fenomeen “Magnetisme”!

10 Comments

 • Caroline Jagtenberg

  Reply Reply 11 februari 2015

  Ik ben met Energetix in aanraking gekomen toen ik een muisarm had. Ik mocht toen een magneet powerhart uit proberen. Eerst was ik sceptisch, ondanks dat de muisarm redelijk snel over was. Want ja, ik ging ook naar de fysio. Dus wie kon mij vertellen dat dat door het hartje kwam. Toch een armband gekocht (omdat ik de sieraden gelijk heel erg mooi vond) en na een paar weken dacht ik: ik heb veel meer energie. En toen ben ik mij er in gaan verdiepen en ik vind het prachtige sieraden die veel goeds voor de mens doen. Ik ben me gaan verdiepen in zowel de sieraden als in de massages met magneten.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 11 februari 2015

   Hi Caroline, bedankt voor het delen van jouw ervaring. Zo herkenbaar. En gelukkig bewijzen de magneet sieraden en/of massages zich keer op keer.

 • Ciselle

  Reply Reply 11 februari 2015

  Ik heb altijd eczeem en astma gehad. Toen ik in aanraking kwam met magneetsieraden werd mijn weerstand beter, raakte ik beter mijn afvalstoffen kwijt en daarbij verdwenen mijn menstruatie klachten …
  Het was voor mij heel bijzonder. Van Jeannette heb ik de magneetmassage mogen evaren, heerlijk!

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 13 februari 2015

   Hi Ciselle, Ik weet het nog. Je worsteling met eczeem. Mensen die je niet van die tijd kennen weten niet eens dat je daar problemen mee had. Alleen daarom ben ik al blij dat je het gewoon bent gaan proberen. En het wordt weer tijd voor een nieuwe afspraak 😉

 • Rita

  Reply Reply 13 februari 2015

  Mijn eerste keer…. met de massagetool.

  Ik heb de massagetool in de zomer van 2014 besteld. Maar weet nog niet zo goed wat ik er mee kan. Als de tijd rijp is dus toch maar een workshop volgen als die een keer in Drenthe of Overijssel gegeven wordt. Maar voor nu ligt hij mooi te glimmen in mijn praktijk.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 13 februari 2015

   Hi Rita,
   Wat je ver haalt is lekker …
   De thuis basis van de Magneet Massages is hier in de omgeving: Dordrecht of Bergambacht.
   Dordrecht ligt vlakbij het station. Vraag een vriendin mee en maak er een leuke dag 😉
   Of zelfs een leuke weekend, mogelijkheden genoeg hier in het mooie Dordrecht.
   En anders zie ik je graag op de Massage vakbeurs in Hoevelaken 7 of 8 maart.
   http://www.sooner.nl Kaarten via internet = gratis toegang

 • Caroline Rijsdijk

  Reply Reply 13 februari 2015

  Mijn eerste keer met…..magneetmassage!
  Ik kwam de magneetmassage telkens tegen op fb en werd er erg tot aangetrokken. Ik besloot om maar eens een workshop te volgen. Tijdens de workshop was ik erg verbaasd door het temperatuur verschil en voelde ik een diepe ontspanning. In de maand daarop liet ik mijn klanten in mijn praktijk 10 min de magneetmassage voelen en vele wilden voortaan altijd de magneten of een combinatie massage. Wat ik ook merkte was dat vele nek, schouder en rugklachten verminderden en er een diepe ontspanning ontstond door de magneetmassage. Dus toen ik de verdieping ging volgen ben ik distributeur geworden van de magneetsieraden en is het een mooie aanvulling in mijn praktijk. Inmiddels ben ik besmet met het magneetvirus en ben ik een samenwerking met Jeannette aangegaan en geef ik de workshop magneetmassage in België.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 14 februari 2015

   Ik ben blij dat je aangestoken bent 😉

 • Erna van Oostrom

  Reply Reply 21 februari 2015

  Mijn eerste keer was op de massagevakbeurs begin september 2014. Daar heb ik van Caroline Rijsdijk een magneetmassage gehad, ik kon nog niet goed aangeven hoe de werking voelde omdat ik daar al wat meer massages had gehad. Ik kwam Caroline op de beurs ook weer tegen bij de magneetsieraden en ondanks dat ik nogal nuchter ben en het rationeel nog niet echt geloofde, had ik meteen een klik met Caroline en ben op mijn gevoel afgegaan. Daarna heb ik in november de magneetmassage workshop bij Caroline gedaan, ik vond het ontzettend prettig en bijzonder om te geven en ‘s middags heb ik een magneetmassage van Caroline gehad en dat was erg fijn en ontspannend. Om te beginnen het ik alleen de pebbles gekocht en tot die tijd had ik vaak restless legs bij mijn onderbenen, die ben ik hiermee gaan masseren als ik er last van had en na een paar weken was het weg en ik heb er al maanden geen last meer van. Op basis van die ervaring ben ik ook distributeur geworden van de magneetsieraden. Daar heb ik nog niet zoveel meegedaan omdat ik druk was met een cursus. Binnenkort ga ik de training Starten compact volgen om mee kennis op te doen en aansluitend de verdieping van de magneetmassage bij Caroline. Van daaruit hoop ik het dan verder te kunnen gaan ontwikkelen.

  • Jeannette Bal

   Reply Reply 27 februari 2015

   Heel fijn om te horen. Caroline is de specialist van magneetmassage in België, dus daar zit je zeker goed.
   Ik hoop je binnenkort weer te ontmoeten tijdens een Energetix training.

Leave A Response

* Denotes Required Field