Mijn naam is Jeannette Bal en ik ben massage therapeute en gezondheids coach. Ontwikkelaar van de Magneet Massage methode en schrijfster van het boek: “Leer masseren met magneten”.

Welke masseur heeft er maar 1 opleiding gevolgd?

Net als de meeste masseurs heb ik na mijn eerste opleiding, in mijn geval sportmasseur en -verzorger, nog vele opleidingen, workshops en trainingen gevolgd. Allemaal om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen. De opleidingen/ workshops die ik gevolgd heb zijn o.a. haptonomische ontspannings massage, drukpunt massage, voetreflex massage, ayurvedische hoofdmassage, hotstone massage, japanse gelaatsmassage en pas geleden nog masseren bij kanker. Daarnaast nog theoretische lessen zoals anatomie, fysiologie en pathologie. En nog vond ik dat ik niet genoeg wist om mijn cliënten het beste te helpen, al was ik inmiddels massage therapeute om echte klachten te kunnen en mogen behandelen.

Wat kon ik nog meer doen?

Toen ik als masseur 5 jaar werkte ben ik de opleiding tot Personal Health Coach gaan volgen om ook via gesprekken mijn cliënten te kunnen helpen. Het leek me ook erg leuk om mensen te coachen naar meer gezondheid i.p.v. alleen door middel van massages. Dit is helaas nooit van de grond gekomen omdat ik zelf een langdurige blessure kreeg.  Intussen bleef ik masseren, maar kreeg steeds meer last van mijn handen.

Pijn in mijn handen en toen?

Na 7 jaar masseren kreeg ik last van mijn handen. Vooral tijdens bindweefselmassages. Hierdoor keek ik er steeds meer tegen op om een behandeling te geven en maakte steeds minder afspraken. Het kostte me ook heel veel energie.

Wat zouden voor jou de gevolgen zijn als je minder behandelingen gaat geven?

Voor mij betekende het voornamelijk minder afspraken, minder inkomen.  En dan? Twee kinderen en een man in de ploegendienst, een “normale” baan voor mij zat er niet in. En daarnaast al mijn tijd, energie en geld dat ik geïnvesteerd had in mijn opleidingen waren toch niet voor niets geweest. Afgezien van het feit dat ik ook niet meer kon doen wat ik het liefste deed, anderen helpen om van hun klachten af te komen door middel van massages.

  • Pijnlijke handen
  • Minder plezier in masseren
  • Minder afspraken
  • Minder inkomen
  • Opleiding voor niets gedaan
  • Anderen niet meer kunnen helpen

Zoektocht naar een pijnvrije oplossing om toch te blijven masseren

Hoe kon ik nog wel blijven masseren? Ik ben toen als eerste Reiki gaan volgen. Het beschermde mijn eigen energie en ik kon mijn klanten ook meer energie geven. Na een workshop hot-stone massage zag ik de mogelijkheden om met magneten te masseren doordat de magneten qua vorm erg op de hot-stones leken. Hot-stone behandelingen geven is niets voor mij. Ik kan de hete stenen zelf niet vasthouden en dat gedoe met water opwarmen, stenen ontsmetten en opladen in de maan: Nee bedankt. Hiervoor kun je bij vele anderen terecht.

Inmiddels was ik overtuigd van het positieve effect van magneettherapie. In 2009 ben ik gaan experimenteren met de magneten. Eerst alleen de grote magneten en de kleine hartjes voor in de nek en later de speciaal ontwikkelde massage pebbles en de massage tools.

Voordeel voor jou en je cliënten

Mijn klanten waren tevreden en ik kon weer volop en pijnvrij masseren. De aanvragen voor behandelingen groeiden weer en mijn inkomen steeg. Ik kon weer met plezier masseren en mijn opleidingen waren niet voor niets geweest. Het allerbelangrijkste was wel dat ik anderen weer kon helpen.

. pijnvrij masseren
. weer met plezier masseren
. mijn klanten weer beter kunnen helpen
. zij ervaren meer en sneller ontspanning
. zij voelen klachten verminderen en soms verdwijnen

Nadat ik de vraag kreeg van collega masseurs

waar ik had leren masseren met magneten ben ik een workshop gaan ontwikkelen. Inmiddels draaien de workshops voor Magneet Massage al weer sinds 2011. Vele massage collega’s en cliënten hebben positieve ervaringen met de Magneet Massages. De gecertificeerde magneet masseurs zijn blij een workshop gevolgd te hebben omdat ze nog beter de magneten kunnen hanteren en ook geleerd hebben wat wel en niet kan.

Ik vind het heerlijk om les te geven en

met mijn jarenlange ervaring en brede kennis kan ik inspelen op vragen van diverse vakspecialisten, zoals masseurs, schoonheidsspecialistes, pedicures, therapeuten en ook energetische behandelaars. Zo ook mijn collega Caroline die lesgeeft in België. Wij zijn beide heel enthousiast over de Magneet Massage methode en dat laten we graag zien op vakbeurzen zoals de Massage Vakbeurs in Hoevelaken en de Uiterlijke Verzorgingsbeurzen in Venray, Hardenberg en Gorinchem. Wil je ons daar in levende lijve ontmoeten en een magneetmassage ervaren neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een toegangskaart.

Kijk voor de diverse workshops en data op de agenda