Expert Magneetmassage

Vanaf 2002 ben ik via diverse opleidingen en cursussen opgeleid tot massage-therapeute en gezondheidscoach. Omdat ik zelf pijnlijke handen kreeg door het masseren, heb ik in 2009 de Magneetmassage-methode ontwikkeld. Over deze methode schreef ik het boek “Leren masseren met magneten” om zo de magneetmassage onder de aandacht te brengen bij masseurs. Magneetmassage werkt zowel preventief als herstellend.  Ik geef er trainingen en ‘hands-on’ workshops in. En ben veelgevraagd instructrice in zowel binnen- als buitenland.

Haar WHY

Ik ben moeder van een volwassen zoon en dochter en woon en werk samen met mijn man Henk in Nederland en Spanje en overal waar mijn jarenlange expertise gevraagd wordt. Mijn business tip: zorg goed voor jezelf. In gezondheidspreventie valt nog veel te winnen. Zelf houd ik me o.a. ook bezig met gezonde voeding, suppletie en ‘aging with care’. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk als je energiek in je ondernemende leven wilt staan. Ik vind dat ik ook daarin een voorbeeldrol te vervullen heb. Practise what you preach: Ik deel graag mijn jarenlange ervaring met jou.

Wat anderen zeggen

Een collega vertelt: “Ik heb Jeannette leren kennen als een geweldige inspirator en een aimable persoon om mee samen te werken.” Een klant zegt: “Ik heb heel veel bewondering voor je. Jij hebt het masseren voor mij naar een hoger niveau gebracht.”  Een andere deelnemer aan een workshop zegt: “Jeannette geeft naast het aanleren van de magneetmassage ook iedereen extra aandacht op hun niveau. Of je nu start als masseur of al jarenlang ervaring hebt.”

Hieronder mijn persoonlijke verhaal, hoe ik op de magneetmassage gekomen ben.

Welke masseur heeft er maar 1 opleiding gevolgd?

Net als de meeste masseurs heb ik na mijn eerste opleiding, in mijn geval sportmasseur en -verzorger, nog vele opleidingen, workshops en trainingen gevolgd. Allemaal om mijn cliënten nog beter te kunnen helpen. De opleidingen/ workshops die ik gevolgd heb zijn o.a. haptonomische ontspannings massage, drukpunt massage, voetreflex massage, ayurvedische hoofdmassage, hotstone massage, japanse gelaatsmassage en pas geleden nog masseren bij kanker. Daarnaast nog theoretische lessen zoals anatomie, fysiologie en pathologie. En nog vond ik dat ik niet genoeg wist om mijn cliënten het beste te helpen, al was ik inmiddels massage therapeute om echte klachten te kunnen en mogen behandelen.

Wat kon ik nog meer doen?

Toen ik als masseur 5 jaar werkte ben ik de opleiding tot Personal Health Coach gaan volgen om ook via gesprekken mijn cliënten te kunnen helpen. Het leek me ook erg leuk om mensen te coachen naar meer gezondheid i.p.v. alleen door middel van massages. Dit is helaas nooit van de grond gekomen omdat ik zelf een langdurige blessure kreeg.  Intussen bleef ik masseren, maar kreeg steeds meer last van mijn handen.

Pijn in mijn handen en toen?

Na 7 jaar masseren kreeg ik last van mijn handen. Vooral tijdens bindweefselmassages. Hierdoor keek ik er steeds meer tegen op om een behandeling te geven en maakte steeds minder afspraken. Het kostte me ook heel veel energie.

Wat zouden voor jou de gevolgen zijn als je minder behandelingen gaat geven?

Voor mij betekende het voornamelijk minder afspraken, minder inkomen.  En dan? Twee kinderen en een man in de ploegendienst, een “normale” baan voor mij zat er niet in. En daarnaast al mijn tijd, energie en geld dat ik geïnvesteerd had in mijn opleidingen waren toch niet voor niets geweest. Afgezien van het feit dat ik ook niet meer kon doen wat ik het liefste deed, anderen helpen om van hun klachten af te komen door middel van massages.

  • Pijnlijke handen
  • Minder plezier in masseren
  • Minder afspraken
  • Minder inkomen
  • Opleiding voor niets gedaan
  • Anderen niet meer kunnen helpen

Zoektocht naar een pijnvrije oplossing om toch te blijven masseren

Hoe kon ik nog wel blijven masseren? Ik ben toen als eerste Reiki gaan volgen. Het beschermde mijn eigen energie en ik kon mijn klanten ook meer energie geven. Na een workshop hot-stone massage zag ik de mogelijkheden om met magneten te masseren doordat de magneten qua vorm erg op de hot-stones leken. Hot-stone behandelingen geven is niets voor mij. Ik kan de hete stenen zelf niet vasthouden en dat gedoe met water opwarmen, stenen ontsmetten en opladen in de maan: Nee bedankt. Hiervoor kun je bij vele anderen terecht.

Inmiddels was ik overtuigd van het positieve effect van magneettherapie. In 2009 ben ik gaan experimenteren met de magneten. Eerst alleen de grote magneten en de kleine hartjes voor in de nek en later de speciaal ontwikkelde massage pebbles en de massage tools.

Voordeel voor jou en je cliënten

Mijn klanten waren tevreden en ik kon weer volop en pijnvrij masseren. De aanvragen voor behandelingen groeiden weer en mijn inkomen steeg. Ik kon weer met plezier masseren en mijn opleidingen waren niet voor niets geweest. Het allerbelangrijkste was wel dat ik anderen weer kon helpen.

. pijnvrij masseren
. weer met plezier masseren
. mijn klanten weer beter kunnen helpen
. zij ervaren meer en sneller ontspanning
. zij voelen klachten verminderen en soms verdwijnen

Nadat ik de vraag kreeg van collega masseurs

waar ik had leren masseren met magneten ben ik een workshop gaan ontwikkelen. Inmiddels draaien de workshops voor Magneet Massage al weer sinds 2011. Vele massage collega’s en cliënten hebben positieve ervaringen met de Magneet Massages. De gecertificeerde magneet masseurs zijn blij een workshop gevolgd te hebben omdat ze nog beter de magneten kunnen hanteren en ook geleerd hebben wat wel en niet kan.

Ik vind het heerlijk om les te geven en

met mijn jarenlange ervaring en brede kennis kan ik inspelen op vragen van diverse vakspecialisten, zoals masseurs, schoonheidsspecialistes, pedicures, therapeuten en ook energetische behandelaars. Zo ook mijn collega Kathleen Kay die lesgeeft in Ottoland. Wij zijn beide heel enthousiast over de Magneet Massage methode en dat laten we graag zien op vakbeurzen zoals de Massage Vakbeurs in Hoevelaken, de Beauty days Hardenberg en Gorinchem en tijdens evenementen zoals Teen tot Top in Papendrecht.. Wil je ons daar in levende lijve ontmoeten en een magneetmassage ervaren neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een toegangskaart.

Afspraak maken voor een behandeling door Jeannette