Opleiding tot Wellness Specialist

Waarom

De wellnessbranche is een groeisector. Steeds meer mensen zoeken naar ontspanning door een massage of een belevingsbehandeling.

We leven in een drukke tijd, willen het maximale eruit halen en werken daar hard voor. We willen het allemaal goed doen: werk, gezin en ons sociale leven. Tussen de bedrijven door blijft er weinig tijd over voor onszelf en de nodige ontspanning wat kan leiden tot stress en fysieke en psychische klachten. Een massage of belevingsbehandeling kan veel klachten voorkomen en/of verlichten.

Wat

Tijdens de opleiding tot Wellness Specialist leer je diverse behandelingen te geven gericht op de vraag van de klant.  Een wellnessbehandeling zorgt voor ontspanning, waardoor stress-gerelateerde klachten aanzienlijk verminderd kunnen worden. Je klant gaat met een ontspannen en goed gevoel over zijn welzijn weer naar huis.

Ook leer je arrangementen samen te stellen om jouw klanten een beleving mee te geven waarin de zintuigen proeven, ruiken, voelen, zien en horen aanbod komen.

Na de opleiding

Na de opleiding kun je zelfstandig, klantgericht en hygiënisch werken. Tevens ben je gastvrij, service gericht en weet je de klant vriendelijk te adviseren welke behandeling het beste bij hen past en/of welk product zij thuis nog kunnen gebruiken. Je weet jezelf te onderscheiden om zo een winstgevende salon of praktijk op te zetten. Ondernemen is investeren in tijd, aandacht en geld en vraagt zelfvertrouwen en de juiste mind-set. 

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor je eigen houding fysiek en psychisch, zodat je het geven van massages en behandelingen lang kunt volhouden en het een plezier blijft om te geven.

We oefenen op elkaar zodat je ervaart wat het kan doen en goede feedback krijgt als je het geeft. Bovendien word je zo elke keer ook verwend met een massage of behandeling.

Hoe

De vakken bestaan uit diverse massage en behandelmethodes zoals klassieke massage, magneetmassage, bamboemassage, kruidenstempel, hot-stone, klankschaal, lomi lomi, cupping, ayurvdische en hammam behandeling, aromatherapie, Aromaclay, pakkingen en duobehandelingen zodat je een volledig en divers pakket kunt aanbieden gericht op de klantvraag.

Theoretische vakken zoals anatomie, opzetten van een salon, praktijkvoering, mindset, voeding en klantgerichtheid zodat je weet waar je mee bezig bent en een winstgevend bedrijf kan opzetten.

Wie

Deze opleiding is voor iedereen die graag met mensen omgaat en ook nog wat wil betekenen voor die mensen. Voor als je graag je eigen salon/praktijk wilt beginnen of uitbreiden met wellness behandelingen en wellness massages. Voor diegene die met zijn bedrijf een goed inkomen wil genereren of in een sauna of spa wilt gaan werken.

Waar

De opleiding wordt gegeven in een heuse spa, zodat je de praktijk direct kunt bekijken en ervaren. Een landelijke omgeving waar je inspiratie en motivatie op kan doen.

Polderspa, adres; A (oneven) 111, 2975 BE Ottoland
Kijk vast op www.polderspa.nl

Wanneer

De opleiding start 4 feb. t/m 25 nov. 2019. De lessen zijn 1 x in de 14 dagen, zodat je veel tijd krijgt om thuis te oefenen en het geleerde eigen te maken. De opleiding is eventueel af te sluiten met een examen (op 16 dec.) en bijbehorend diploma.

Docenten

Kathleen Kay eigenaar van de Polderspa, de City
Spa en Kathleen Kay Cosmetics. Zij heeft jarenlange ervaring in het lesgeven van diverse opleidingen en
is lid van de examencommissie voor schoonheidsverzorging. www.polderspa.nl

Jeannette Bal eigenaar van Balans Gezondheid & Welzijn, bedenker van de Magneet Massage Methode. Zij geeft sinds 2009 les in alle vormen van magneetmassages en is massagetherapeute en gezondheidscoach. www.magneetmassage.nl

Zij kunnen het geleerde vertalen naar de praktijk van alledag zodat je er direct mee aan de slag kan.

Prijs

€ 1850 incl. lunch, lesmateriaal en een verrassing.
Zelf meenemen handdoeken en werkkleding.

Intake

Voor inschrijving hebben we graag een persoonlijk gesprek met je, zodat we kunnen bespreken of deze opleiding voor jou geschikt is. Zo kun je zelf ook alle vragen stellen die je nog hebt over de opleiding.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of om een afspraak te maken voor een intake gesprek.

                         

Kathleen Kay                 of         Jeannette Bal
tel. 078-6440461                       tel. 06-40386740
kathleen@kathleenkay.nl            info@magneetmassage.nl

 

 

Locatie: Polderspa | A-oneven 111 | 2957 BE Ottoland